hlavicka


List J. M. Hurbanovi

         V Beckove sa 19. marca 1817 narodil Štúrov priateľ, spolupracovník, jeden z trojice zákonodarcov našej spisovnej reči a vodcov Slovenského povstania 1848-1849 Jozef Miloslav Hurban.
         Ani naša škola neopomenula toto výročie a   žiačky Alica Delinčáková, Viktória Reguliová a Vanda Vyšlanová z 8.A sa zapojili do literárnej súťaže: List J. M. Hurbanovi, ktorú vyhlásilo Gymnázium J. M. Hurbana v Čadci. Veľmi nás potešil úspech Vandy Vyšlanovej, ktorá sa umiestnila vo svojej kategórii na 1.mieste.



Naša škola dostala aj ďakovný list od organizátora, ktorý pripájame:

      Milí „listári“!
       V mene riaditeľstva školy a PK SJL Gymnázia Jozefa Miloslava Hurbana by sme Vám radi  vyjadrili vďaku za  príspevky do našej literárnej súťaže List Hurbanovi.
Všetkým študentom aj ich pani učiteľkám vďačíme za snahu zúčastniť sa takto nepriamo osláv 200. výročia narodenia významného národného dejateľa a „patróna“ našej školy, Jozefa Miloslava Hurbana. Presvedčili sme sa prostredníctvom Vašich listov, že na mnohých školách, aj konkrétne u Vás, tematika národných dejín ešte stále zvučne rezonuje, a to nám robí radosť. Potešil nás veľký záujem a vybrať najlepší list nebolo pre nás jednoduché,  možno by to nedokázal ani samotný adresát. Prajeme všetkým tvorivým odosielateľom, aby obdivuhodný život J. M. Hurbana sa pre Vás stal inšpiráciou pre veľké skutky, ušľachtilé ciele, nevšedné zážitky z poznávania našej histórie. Aby pravdivé a aj sviatočné slovo malo miesto vo Vašom živote.
            S pozdravom
            Mgr. Eva Kubalová
            koordinátorka pre umenie a kultúru
 

















Document made with KompoZer