hlavicka


  Jablkový týždeň

     

Zjedz jedno jablko denne a nepotrebuješ lekára.“

 

    Jablko – ovocie, s ktorým sa stretávame už od detstva. Výborne chutí, má blahodárne účinky na náš organizmus, zásobí telo energiou, uhasí smäd, zasýti, má v sebe veľa vitamínov a minerálov.

Toto sú dôvody, ktoré nás viedli zorganizovať v našej škole „Týždeň s jablkom“, ktorý prebiehal v dňoch 16. 10. – 20. 10. 2017. Počas tohto týždňa si žiaci nosili k desiate aj jedno jablko, na hodinách matematiky a slovenského jazyka riešili „jabĺčkové úlohy“, na výtvarnej výchove vytvárali práce s touto tematikou. Deti sme s významom jablka v našej strave oboznamovali formou rozhovorov a prezentácií.  Vrcholom týždňa bola ochutnávka výrobkov a produktov z jabĺk, ktoré si žiaci priniesli  do školy. Stoly boli plné štrúdlí, muffiniek, koláčov, jablkových tort, závinov, ovocného pyré, ale aj jablkového muštu a džúsov.  V rámci vyučovania sa pri ochutnávke vystriedali všetky triedy a ešte ostalo aj na druhý deň.

Strávili sme so žiakmi zaujímavý týždeň a opäť sme sa presvedčili, že najväčšou radosťou pre učiteľa sú rozosmiate oči jeho zverencov.

Veľká vďaka patrí naším milým rodičom, ktorí sa podieľali na spolupráci pečením všetkých tých voňavých dobrôt.

Ďakujeme!

Učiteľky 1. stupňa ZŠ Komenského


fotografie tu ...



















Document made with KompoZer